Heei! Beklager det lange fraværet mitt - har rett og slett ikke orket å blogge på en stund, i og med at jeg har vært dårlig i flere uker. Og grunnen til det, er at jeg har fått diabates type 1. Så her kommer den lille historien fra jeg begynte å merke at det var noe rart, til  jeg nå har begynt med sprøyter osv:

I mange uker nå har jeg vært svimmel, kvalm, hostet masse, hatt hodeverk - og drikket forferdelig masse vann og saft. I tillegg til dette, gikk synet mitt fra minus tre, til minus fire. Jeg syntes dette var veldig rart, så jeg tok turen til legevakten i krsand. Jeg fortalte dem alt, og fikk beskjed om at dette var helt normalt og at dette gikk rundt akkurat nå. De ga meg en antibiotika og noe hostesaft, og selvfølgelig stoler jeg på det legen sier, og tenkte dette ville hjelpe. Men neida, jeg ble enda mer kvalm og klarte ikke dra på jobb eller noe som helst, så jeg dro hjem til søsteren min (foreldrene mine og lillesøsteren min var i syden, og skulle hjem samme dag som jeg dro). Jeg var ufattelig kvalm, og begynte å kaste opp..Celin, storesøsteren min begynte å lese på antibiotikaen, og fant ut at visst jeg ble kvalm eller i verstefall begynte å kaste opp - da måtte man ringe sykehuset så fort som mulig. Og det gjorde hun. Jeg fikk time med en gang, og møtte foreldrene mine og lillesøsteren min på sykehuset i Flekkefjord. Først ble vi ropt inn til legen, og her fortalte jeg det samme som jeg gjorde i krsand. Først sa legen at jeg hadde fått lungebetennelse, og hadde ikke tenkt å sjekke noe annet. Men så sa mamma at hun ville de skulle sjekke sukkersyken (legen ville egt ikke gjøre det, i og med at hun mente jeg ikke hadde det). Etter noen om og men målte hun blodsukkeret mitt, og det viste seg at jeg hadde fått diabetes type 1. Legen sa det at hun aldri hadde opplevd at noen kom inn til legen og hadde sukkersyken, så jeg ble lagt inn på sykehuset med en gang. 

Jeg fikk sjokk. Tårene begynte å trille, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Det å ligge på sykehus var mitt største mareritt, spesielt siden jeg har sprøyteskrekk. Doktoren og mange andre leger begynte å ta både blodprøver, måle blodtrykket og sette inn kanyler (hadde i tre stykker) osv. Dette var helt grusomt, men hadde verdens beste støtte av familien! Jeg var veldig heldig som var hos søsteren min da dette skjedde, og lillesøsteren min og foreldrene mine kom hjem fra syden akkurat da. Uten dem hadde det vært mye verre. 

Jeg var på intensiven til å starte med, og de målte blodsukkeret mitt annenhver time (på natten også), så jeg fikk veldig lite søvn og så ikke ut. I tillegg til dette ble jeg våknet klokken 07 på morgenen for blodprøver. Dette var lite gøy, men ble mindre redd for sprøyter på disse dagene, i og med at jeg fikk sprøyter hele dagen. Og nå må jeg stikke meg selv flere ganger til dagen også.Jeg lå på sykehuset i fire og en halv dag, og fikk masse blomster, gaver og besøk av både familie og venner. Ååh, jeg har virkelig den beste familien og gode venner! Mens jeg lå på sykehuset hadde jeg samtaler med en spesialist på diabetes et par dager, og fått masse info om rett kosthold, hvor mye insulin jeg skal ta til diverse måltider - og ikke minst lærte jeg å måle blodsukkeret og ta sprøyter selv. Første gangen jeg skulle ta sprøyter selv, var jeg veldig redd! Men det gikk bedre enn forventet, og var ikke særlig vondt. Jeg kjenner selvsagt det lille stikket, men det er så lite at det går helt fint. Jeg lærte dette ganske fort, og kunne det bedre enn hva de på sykehuset kunne. Jeg måtte spørre etter insulin selv jeg, og når jeg fortalte dette til diabetes spesialisten sendte hun meg hjem med en gang; hun så jo det at jeg kunne dette ganske bra! Det var helt fantastisk da jeg hørte hun si ordene dra hjem!

Det eneste jeg virkelig sliter med nå, er at jeg ikke kan spise så mye sjokolade og godteri som jeg selv vil, haha! Det er jo det beste. Men etterhvert kan jeg ha det meste, bare jeg tar nok insulin først. Og det er Cindy ganske happy for! Jeg begynner å kunne alt dette ganske godt allerede, og har det veldig fint♥ Visst noen av dere har gode tips på diakaker elns, gjerne skriv dem ned! Finner så lite diating i butikker for tiden, er såå kjedelig.. Før hadde de masse slikt, som for eksempel is og sjokolader, men finner ikke noe av det nå lengre. 

♥ ♥ ♥


  5 kommentarer på "Jeg har fått diabates.."


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.noCindylkg@msn.com
Hei! Jeg heter Cindy Lillebø og er en jente fra Lyngdal. Jeg blogger mest om hverdagen, men også en del om mote. Jeg har blogget i noen år nå, og elsker det fortsatt. Følg gjerne med :)


Legg meg til som venn
Arkiv


· September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014Kategorier


· Anbefaling · Antrekk · Blogg · Bloggvideo · Blomster · DIY · Fashion · favoritter · Hairstyles · Hverdag · Innkjøp · Inspirasjon · Konkurranse · Linkerunde · Oppskrift · Rabble samarbeid · Samarbeid · Sminke · Spørsmål · Stjel stilen · Tanker og følelser · Tips · Turer · WantsSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits